Recht Wel Juridische tip: Bedrijfsnaam of merk?

beedigd-jurist-marjel-sterrenberg
AUTEUR: Tom van der Horst
CATEGORIE:

Bedrijfsnaam en merk

Heerlijk om een eigen handelsnaam te verzinnen voor jouw webwinkel. Ga je aan de slag met een hele creatieve versie of pak je eerder een handelsnaam waar in een klap duidelijk is wat je verkoopt?

Kijk even bij de Kamer van Koophandel

Het is goed om het register van de Kamer van Koophandel online te controleren of jouw naam nog voldoende uniek is en niet of een collega in dezelfde branche al dezelfde naam voert. Soms is het geen probleem als een ander de bedrijfsnaam al heeft, bijvoorbeeld als dit bedrijf in een heel andere branche of ander vakgebied zit.

verschil tussen merk en handelsnaam

Een merk is iets anders dan een handelsnaam. Denk aan Unilever (de handelsnaam) en de merken die zij voeren (Calvé, Blue Band, Unox). Een merk moet je deponeren; een handelsnaam alleen inschrijven. Een depot kost geld en wordt alleen geregistreerd als jouw merk voldoet aan bepaalde voorwaarden. Denk eens na of je een merk wilt opbouwen of dat je een handelsnaam alleen voldoende vindt.

Laat je adviseren

Wil je van mijn juridische expertise gebruik maken, neem dan gerust contact met mij op via www.rechtwel.nl of 06-51075474.

Met hartelijke en krachtige groet,

Marjel Sterrenberg

tagcloud marjel sterrenberg

  • beëdigd

  • jurist

  • juridisch

  • bedrijfsjurist

  • merkenrecht