Recht Wel Juridische tip: Kies je rechtsvorm bewust

rechtwel-marjel-sterrenberg
AUTEUR: Tom van der Horst
CATEGORIE:

Kies de je rechtsvorm van je bedrijf bewust

Onderneem je alleen of heb je een zakenpartner? Heb je onderzoek gedaan naar de risico’s die je loopt bij verkoop via de webshop, en hoe beschermt wil je zijn tegen deze risico’s? De keus van een eenmanszaak, vennootschap onder firma, besloten vennootschap, etc., heeft invloed op de mate van aansprakelijkheid die je op je neemt. 

De keus voor een rechtsvorm heeft fiscale gevolgen. Heb je bekeken welke invloed de startersaftrek, zelfstandigenaftrek of MKB-winstvrijstelling op jouw financiële bedrijfsvoering kan hebben de eerste tijd? Tenslotte is de keus voor een rechtsvorm ook bepalend of je wel of niet naar de notaris moet voor oprichting.

Bij een eenmanszaak ga je zelf voor inschrijving naar de Kamer van Koophandel, maar bij een besloten vennootschap heb je wel een notariële akte nodig van oprichting voordat je jezelf kunt inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Zo zijn er bij iedere rechtsvorm belangrijke stappen te nemen.

Het is verstandig de tijd te nemen om een keus te maken voor de rechtsvorm van jouw nieuwe webwinkel. De rechtsvorm moet helemaal bij jou en jouw persoonlijke situatie passen.

Een gedegen advies geven, kunnen we pas echt door persoonlijk met je in gesprek te komen.

Bel jij Recht Wel?

 

Marjel Sterrenberg,
Recht Wel 

Nieuwe lijst

  • rechtsvorm

  • webshop

  • vof

  • eenmanszaak

  • juridisch